de Dan Mireanu | 12 noiembrie 2010 - 23:58 - in Editorial, Evenimente

Muzica lui Cristi nu-mi era deloc străină. Pe când CD-playerul din Mârțoagă, adus tocmai din buricul Montrealului, dispărea fără urmă taman în centrul Bucureștiului, în plină zi, exilat probabil două ceasuri mai târziu prin Vitan, albumul Exil în Stil, tras frumușel pe bandă magnetică aștepta să las fițele tehnologice și să trec din nou pe casetofon. Așa l-am redescoperit pe Cristi. Cu Terezele lui Vesele, cu osanalele ridicate mașinii vechi, la care subscriam de fiecare dată când îmi umezeam buzișoarele cu benzină suflând în jicloare sau când rămâneam cu schimbătorul de viteze în mână, cu damele care picau, iar pe vremea Daciei, nu știu cum se întâmpla, dar chiar așa era, Cristi reușea să aducă un plus de veselie călătoriilor cu Mârțoaga și să mă facă să uit de CD-player, de schimbător, de grijile la tehnica de ultimă generație a Mârțoagei.

Cristi Dumitrascu

citeste tot articolul »

de Bogdan Apostol | 16 iulie 2010 - 10:59 - in Evenimente

Pentru că e la modă şi noi am început să îmbătrânim şi să ne lenevim… :)

Şi o poză din port, pentru că tot este sezon estival!

de Dan Mireanu | 10 aprilie 2010 - 16:14 - in Editorial

Uneori te minunezi de-a dreptul de frustrările oamenilor, care ies la iveală când te aştepţi  mai puţin, sub formă de răutăţi gratuite, total nefondate.

Dar, poate că pe unii superficialitatea nu-i lasă să trăiască. Asta n-ar fi o problemă, până la urmă, dacă ar sta cuminţei şi s-ar stinge încet. Baiul este că unii mai şi scriu. Şi iată ce scrie pe blogul sau chiar fotograful Andrei Pandele.

Constantin Mireanu of Romania (da, chiar asa) trimete mail-uri.
Sa fie votat de toti romanii la concursul Afghanistan Matters.

Cred ca lucreaza la MapN ; pare detasat acolo pe bani buni. Ca maine il vedem prezentat in PhotoMagazine drept un mare fotograf de razboi. In mail, apareau adrese catre alte 10 poze. Si nu am vazut inca o imagine a dumnealui sa merite calificativ peste slaba.

http://contest.afghanistanmatters.com/?cat=31

Iniţial mi-am spus că nu merită să consum gloanţele, (cerneala, bre), ca să-i răspund. Dar până la urmă o fac.

Domnul Pandele, aşa cum reiese din text, are patru probleme cu mine, niciuna exprimată foarte clar. De fapt, cred că acele probleme sunt mai mult cu Domnia Sa.

Prima, că pozele mele sunt semnate Constantin Mireanu of Romania, fără a se uita că toate pozele din acel concurs sunt semnate cu numele autorilor, logic, după care urmează un of, mai mic decât al lui Pandele, şi ţara de unde provine autorul fotografiei. Adică, mai pe înţelesul dumnealui, of United States, of Slovenia şi cum ţara noastră nu putea face excepţie, este şi, se subînţelege, of Romania (da chiar aşa).

A doua problemă pe care o are cu mine fotograful Pandele este că trimit mailuri la prieteni să mă voteze. Aici aş face o paranteză scurtă de tot. Domnule Pandele, se scrie trimite si nu trimete. Dar nu mai contează. Să lămurim: Am trimes, pardon, trimis, mailuri la prieteni pentru că este un concurs de popularitate. Imediat ce am postat fotografiile la NATO, am primit mail de la ei cu link-urile, tocmai pentru a le trimite. Ideea acestui concurs este ca pozele să fie văzute de cât mai multă lume. Nu am obligat pe nimeni să voteze.

A treia problemă a domnului Pandele este că lucrez la MapN pe bani buni. De ce ar fi asta o problemă? În fine, dacă vroia să se convingă de sumele astronomice pe care le primesc de la MapN, putea foarte simplu să dea o cautare în Google unde imi putea găsi declaraţia de avere. Dar este pentru prima dată când se spune despre mine că lucrez pe bani buni, aşa că mi-a plăcut şi o las aşa.

A, staţi, era să uit. Mai are o problemă, a patra, dar asta chiar nu am nicio idee de unde vine! Că mâine, poimâine, o să fiu prezentat în PhotoMagazine, ca fotograf de război. Cum v-ar deranja asta, domnule? Am fost într-un teatru de operaţii la scurt timp după ce acolo se murise. Acolo se moare…

Am fost acolo ca jurnalist, ca redactor de presă scrisă, mai exact. Iar fotografia este o pasiune. E drept că nu reuşesc să mă ridic la aşteptările dumneavoastră, dar nici nu vreau asta! Aşa că, după ce pe lista mea de vizite în tărâmuri deloc liniştite o să se adauge şi câteva ţări din Africa, da, este posibil să apar în reviste prezentat ca fotograf de război. Pentru că, nu-i aşa, este tocmai definiţia celui care pozează războiul. Până atunci, nu vă faceţi probleme!

de Dan Mireanu | 5 aprilie 2010 - 15:43 - in Editorial

Why Afghanistan Matters, întrebare la al cărei răspuns m-am gândit mult, este şi
tema concursului de fotografie organizat de Joint Forces Command HQ Brunssum, cu
scopul de a populariza teatrul de operaţii Afghanistan.
Concursul a fost deschis pe data de 1 decembrie 2009, cu ultima zi de  postare 31
martie a.c., luna aprilie fiind rezervată voturilor.
Premiile, de altfel nu chiar substanţiale, poate şi din cauza crizei, se vor acorda
primelor patru fotografii care vor inregistra cele mai multe voturi, pe scurt, va fi
premiată popularitatea fotografiilor şi nu calitatea lor.
Aşa că, m-ar ajuta mult dacă aţi accesa urmatoarele linkuri şi mi-aţi acorda un vot.
M-ar ajuta din două perspective: prima, ar fi un motiv bun să mă lăudaţi pentru
treaba făcută, pentru cât am tremurat pe acolo cu aparatul de pozat în mână, taman
anul trecut de Paşti
şi a doua perspectivă, să fie un român acela care câştigă un
concurs NATO.

Iata linkurile unde puteti vizualiza si vota toate fotografiile inscrise in concurs:
Qalat Cop – http://contest.afghanistanmatters.com/?p=2692
Escort Mission – http://contest.afghanistanmatters.com/?p=2696
Police Coordination – http://contest.afghanistanmatters.com/?p=2701
Assisting the ANP – http://contest.afghanistanmatters.com/?p=2706
Curious – http://contest.afghanistanmatters.com/?p=2737
Girl – http://contest.afghanistanmatters.com/?p=2748
Elders – http://contest.afghanistanmatters.com/?p=2753
Resting – http://contest.afghanistanmatters.com/?p=2758
Waiting in the Sun – http://contest.afghanistanmatters.com/?p=2761
Uncertain Wave – http://contest.afghanistanmatters.com/?p=2766
Toy Demonstration – http://contest.afghanistanmatters.com/?p=2710
Prayer – http://contest.afghanistanmatters.com/?p=2715
Relaxing – http://contest.afghanistanmatters.com/?p=2719
Sharing Gifts – http://contest.afghanistanmatters.com/?p=2724
Gunnery Training – http://contest.afghanistanmatters.com/?p=2733

Multumesc!

de Bogdan Apostol | 29 septembrie 2009 - 0:03 - in Locuri
Manastirea Neamt

Ctitoria lui Petru I Muşat, Mănăstirea Neamţ este atestată documentar din 1407. În prim plan se află cea mai cunoscută biserică din cadrul mănăstirii, „Înălţarea Domnului”, ctitoria lui Ştefan cel Mare şi Sfânt  între anii 1485-1497, în urma căştigării bătăliei de la Codrii Cosminului. În plan îndepărtat, încorporată în zidul de incintă, se observă cea de a doua biserică din cadrul complexului monahal,  biserica „Sf. Gheorghe”, care datează în actuala sa formă din 1960, strămutată şi reconstruită astfel pentru a pune în valoare ctitoria lui Ştefan cel Mare. Pe gazonul din prim plan se observă locul unde a existat clădirea iniţială. Cea de-a treia biserică din complexul monahal, biserica  „Bogoslovul”, mai puţin cunoscută turiştilor, se găseşte în cimitirul mănăstirii. Pe locul actual al acestei a treia biserici se găsea, de fapt, primul aşezământ monahal din zonă, „Biserica Albă”, întemeiata de câţiva călugări cu aproape un secol înainte de ctitoria lui Petru I Muşat.

Photography Art Blogs - Blog Catalog Blog Directory